Tæpper

Tæpper- og fliser giver et behageligt og roligt miljø

Materialet

Tæpper- og fliser giver et behageligt og roligt miljø. De fibre, man anvender i dag, er fantastisk slidstærke, smudsafvisende og antistatiske.

Tæpper på gulvene giver en bedre gangkomfort, dæmper rumklangen og binder støvpartiklerne til gulvet.
Mulighederne er næsten ubegrænsede både hvad angår kvaliteter, farver- og mønstre.

I dag anvender man mere og mere tæppefliser.

Fliserne giver mange fordele ved udskiftning. De er nemmere at håndtere, og hvis uheldet er ude, er det nemt at skifte et mindre areal.
Alle vore tæpper er ”Dansk Indeklima” mærkede.

Tæppe materiale

Naturfibre, kunstfibre eller begge dele

Væg-til-væg tæpper kan laves af mange forskellige materialer. Man kan sige, at det enten laves af naturfibre, kunstfibre eller en blanding af begge dele. Umiddelbart tænker mange, at naturfibre vil være at fortrække, fordi det lyder mere ’rigtigt’ end noget der er kunstigt eller syntetisk. Men faktisk er naturfibre uegnet i mange situationer, hvor kunstfibre er rigtig velegnede. Nogle gange blander man de to typer, for at opnå fordelene fra dem begge.

Uld tæpper

Ren, ny uld betyder, at tæppet er fremstillet af helt ny uld med et naturligt indhold af fedtstoffet lanolin, der giver den gode elasticitet og er smudsafvisende.
Hvis tæppet derimod er fremstillet af 100% uld betyder det, at ulden kan være genbrugsuld. Ved forarbejdningen forsvinder noget af det naturlige fedtindhold og elasticiteten forringes. Samtidig får det også lidt sværere ved at modstå smuds.

Bagsiden er vigtig, selvom den ikke ses

Bagsiden på et væg-til-væg tæppe er ikke noget du ser, når tæppet først er lagt på, men derfor er den alligevel vigtig. Tæpperne er enten forsynet med en filtbagside af textil eller en bagside af gummi, der kan variere fra et tyndt fast til et tykt blødt skumlag. Nogle tæpper er antismudsbehandlede fra fabrikken. Med hensyn til statisk elektricitet, så bliver permanent antistatiske tæpper mere og mere almindelige.

Vedligeholdelse af tæpper

Selv skrappe pletter kan fjernes ved en hurtig indsats. Omvendt kan selv ’nemme’ pletter være vanskelige at fjerne, hvis de får lov til at sidde et stykke tid.

Brug så få rensemidler som muligt og afprøv altid rensemidlet på et mindre synligt sted. Rens efter med lidt lunkent vand og dup den sidste væske op med papir.

Man kan også bruge en blanding af 1 liter varmt vand, en teskefuld med sæbe og en teskefuld eddike.
Trænger dit tæppe til en rensning, kan du leje en tæpperenser hos os.

Rensning af tæpper – det ved vi også noget om

Du er velkommen til at kontakt os på telefon 76 20 23 70, eller kik forbi din lokale detailforretning, som har beliggenhed i Middelfart, Fredericia og Skive.

Vores personale står klar med råd og vejledning, så du finde de rigtige tæpper til dit hjem eller forretning.

Vedligeholdelse

Væg-til-væg tæpper