Linoleumsgulve

Linoleum kan anvendes i stort set alle rum

Linoleumsgulv

Hvad er linoleumsgulv?

Linoleum som gulvbelægning er et naturprodukt, som har været anvendt i ca. 150 år. Det er et slidstærkt gulv, som kan holde til mange fødder og store belastninger i både 20, 30 og 40 år. Linoleum kan anvendes i stort set alle rum. Der findes ualmindelig mange farver og mønstermuligheder – kun fantasien sætter grænserne. Miljømæssigt er linoleum svanemærket.

Linoleum fås også som el-ledende. Det primære anvendelsesområde er sygehuse,
skoler, lufthavne, tandklinikker og andre meget benyttede arealer, men linoleumsgulve kan også anvendes til køkkener og lignende i private hjem.

Linoleum, der er et 100% naturprodukt, er et utroligt slidstærkt materiale, og er derfor velegnet til alle rum med megen aktivitet. Linoleum er fremstillet af linolie, harpiks, træmel, kalksten og naturlige pigmenter.

Materialerne lægges på jute, som udgør bagsiden, og resultatet er en yderst holdbar belægning. En let marmorering gør, at snavs og skidt ikke ses så let, så det er nemt at holde rent.

Vedligeholdelse af linoleumsgulve

Almindelig rengøring af linoleumsgulve kan foretages med støvsugning eller fejning. Til vask af gulvet skal anvendes en speciel sæbe/plejemiddel, der er beregnet til linoleum.

Produktet kan købes i vores butikker. Følg brugsanvisningen på dunken. Man kan en sjælden gang vaske linoleumsgulvet med universalrengøring, hvis gulvet får en ’fedtet’ overflade. Men det må ikke være regelmæssigt, da overfladen så vil udtørres.

Meget skrappe rengøringsmidler, brun sæbe og opvaskemiddel bør IKKE anvendes, da midlerne nedbryder linoleummet. Pletter kan fjernes ved forsigtig anvendelse af mineralsk terpentin. Der skal skylles grundigt efter med rent vand og tørres med en klud.

Vedligeholdelse